Tko su tete i stričeki čuvalice?

189940_405540066185306_1766095898_nbDobri ljudi koji imaju iskustva s macama, te malo prostora, volje i vremena. U svojim domovima čuvaju mace do udomljenja ili samo na pokoji tjedan, kako već mogu (hrane ih, maze, paze, čiste wc-e, po potrebi im daju terapiju).

Ponekad nemaju trenutno svojih maca u stanu, a ponekad čuvaju pridošle mace iako već imaju svoje mace, pa i pse.

Prava šapa osigurava hranu, pijesak i ostale potrepštine za macu, a ponekad čuvalice same doniraju (dio) potrepština. Također volonterke Prave šape brinu o zdravlju mačaka, vode ih veterinaru, na sterilizacije/kastracije i slično.

Volonterke brinu i o oglašavanju maca te kada maca nađe dom, dolaze po macu i voze je u njen *zauvijek* dom.

Ukoliko imate svoje mace, bitno je da je vaša maca cijepljena i kastrirana te da ste svjesni da će biti potrebno vrijeme i strpljenje da bi se mace počele tolerirati. U tom slučaju bitno je da imate jednu prostoriju viška u koju možete smjestiti macu koja je na čuvanju, dok se ne prilagodi na novi prostor i sprijatelji s vašom macom.

Ukoliko imate pse, obavezno nam to napomenite jer većina maca sa ulica ne podnosi pse (osim mačića, njima je svejedno).

Maca koju vam povjerimo na čuvanje ne smije izlaziti van stana/kuće.

Također, za svako pitanje ili problem, možete se u bilo koje doba dana (ili noći) obratiti jednoj od volonterki.

 

Tete i stričeki čuvalice spašavaju živote!

Domovi volonterki često su prenapučeni macama i uvijek mora biti jedno mjesto viška za hitni slučaj s ulice. U pravilu mace na čuvanje dajemo kad su potpuno zdrave (ukoliko čuvalica ima svoju macu) ili kad su u tom stadiju terapije da im je potrebno samo davati lijekove.

Za svaku macu kojoj pruže privremeni dom, negdje postoji *zauvijek* dom… tete i stričeki čuvalice su najvažniji dio tog puta, bez njih mi ne bismo mogli spasiti toliko mačaka s ulice.

Svakoj maci koju pričuvaju, oni su most u bolji život, a kad vide macu koju su čuvali sretnu na kauču u svom *zauvijek* domu, taj osjećaj je – jednostavno neprocjenjiv!

 

Kako postati teta ili striček čuvalica?

1377550_978716765534297_4578585548394073930_n

 

 

Javite se na e-mail: prava.sapa@gmail.com

ili u inbox Prave šape