Prava šapa je udruga osnovana u travnju 2015. godine. U skladu sa svojim mogućnostima (a često i preko njih) radimo konkretne akcije spašavanja mačića i pitomih odraslih mačaka, smještamo ih na privremeni smještaj, osiguravamo im veterinarsku skrb te im nastojimo pronaći dobre domove.

Provodimo „Uhvati – Steriliziraj – Vrati“ projekte, u kojima na humani način hvatamo odrasle slobodnoživuće (divlje) ženke mačaka, steriliziramo ih te nakon oporavka vraćamo na stanište.

cuvalicaGlavni cilj nam je promicati sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama te sve mačke udomljavamo uz uvjet obavezne kastracije.
Prava šapa nema azil, prostor ili prihvatilište za mačke. Većina mačaka koje vidite u našim albumima smještena je u našim stanovima, a ostatak je smješten kod privremenih udomitelja koji brinu o mačkama do udomljenja.

Sve mačke koje udomljavamo nekad su bile na ulici i napuštene, pa tako udomljavanjem naše mačke izravno spašavate dva života – život one mačke koju ste udomili (jer je do nas došla s ulice) i život mačke koja dolazi na njeno mjesto na privremeni smještaj.

Mačke u novi dom dolaze veterinarski zbrinute i socijalizirane, a od udomitelja očekujemo da o udomljenoj mački adekvatno skrbi, drži ju u dogovorenim uvjetima i kastrira prije spolne zrelosti.
Posebno nastojmo educirati građane o udomljavanju mačaka sa posebnim potrebama, invaliditetom ili kroničnim bolestima (i one zaslužuju dom, zar ne?)
Prava šapa ne dobiva nikakve financijske ili bilo kakve druge donacije od grada ili države za svoj rad, sve što radimo je volonterski i sa našim novcem te donacijama koje uspijemo prikupiti preko Facebook stranice.

Djelujemo na području Zagreba i okolice.

 

Pravošapičar možeš postati i ti!

Možeš pomoći donacijom hrane, lijekova, prijevoza i financijski , ili pak postati naša “teta ili striček čuvalica” i pomoći mačkama koje su u procesu pronalaska novog doma.
Svaka maca s Prave šape ima priču, budi njen sretan kraj!

Saznaj više 

 

Račun za donacije:

Prava šapa
IBAN HR5123400091110716144
BIC (SWIFT adresa) je PBZGHR2X – za uplate iz inozemstva
Paypal: prava.sapa@gmail.com

 

Kontakt:

Facebook https://www.facebook.com/pravasapa
e-mail: prava.sapa@gmail.com

Kontaktiraj nas