Želiš udomiti macu? Ispuni naš obrazac

Odlučili ste da će mačka postati novi član vaše obitelji? Odlično!

Prva odluka koja stoji pred vama jest želite li mačića ili odraslu mačku. Bez obzira na vašu odluku, naš savjet je da birate mačku prema njenom karakteru.
Možda ste baš vi udomitelj za dva mačića u paru, ili ste udomitelj koji gleda srcem?
Prije udomljenja, svakako pročitajte naš vodič za brigu o mački.

Sve naše oglase možete pregledati na Njuškalu ili na Facebook stranici.

Uvjeti udomljenja pojedine mačke s Prave šape pišu u opisu svake naše fotografije. Molimo vas, pročitajte ih.

Individualno su prilagođeni dobi, karakteru, navikama i zdravstvenom stanju mačke koja traži dom. Zajedničko svima je da se mačke udomljavaju u kućne uvjete, a to znači da se ne udomljavaju kao vanjske mačke, dvorištarke, garažarke i slično, već kao kućni ljubimci i članovi obitelji.

Također je svima zajedničko da se udomitelji obvezuju nekastrirane mačke kastrirati kada dosegnu spolnu zrelost, prije ikakvog parenja;

držati ih u sigurnim uvjetima, adekvatno ih hraniti i voditi veterinaru po potrebi. Neke mačke udomljavaju se isključivo u stan/kuću bez mogućnosti izlaska van, neke se udomljavaju u kuće s dvorištem i kontroliranim izlascima (no u tom slučaju ne udomljavaju se u kuće koje su u blizini većih prometnica).

pravasapa-udomiNeke se mogu udomiti u obitelji sa psima, s drugim mačkama, s malom djecom, druge pak ne mogu. Neke se udomljavaju u paru, neke zasebno.

Sve se udomljavaju uz provjeru uvjeta, što znači da će volonterka osobno odvesti mačku u novi dom da vidi kako će maca živjeti.

U pravilu se naše mace udomljavaju u Zagreb jer u tom gradu imamo volonterke koje mogu napraviti provjeru i dovesti mačku. Hrvatska je puna napuštenih mačića i mačaka koje traže domove, nije Zagreb jedini grad niti je Prava šapa jedino mjesto gdje se mogu udomiti mace (pa čak i čupavi mačići).

Molimo vas, prije javljanja pročitajte uvjete udomljenja i ako ih ne zadovoljavate, nemojte trošiti svoje i naše vrijeme.

Oko uvjeta udomljenja nema rasprave, jer smatramo da su volonteri u čijim stanovima žive mace dovoljno racionalni, sposobni i iskusni odrediti u kakvim uvjetima bi koja maca bila sretna, a i njena buduća obitelj sa njom.

Također potencijalne udomitelje molimo da dobro razmisle prije nego se jave za udomljenje mačke, jer u njihov dom dolazi živo biće koje misli i osjeća, a ne plišana igračka koja se po potrebi može odbaciti ili zamijeniti. Sve udomitelje molimo da daju mački vremena da se prilagodi u novi dom.

Promjena prostora, ljudi i životinjskih prijatelja svakoj maci je stres i potrebno je barem 7-14 dana za prilagodbu.

Uvijek smo dostupni za bilo kakva pitanja, probleme ili dvojbe koje bi udomitelji mogli imati, bilo kada tokom života udomljene mace, te svaku macu primamo nazad pod skrb u slučaju da udomitelj macu više ne može zadržati.

Svaka teta čuvalica emotivno je vezana za svog štićenika. Većini maca su svojim rukama spasile živote i žele za njih dobre obitelji.

Mi smo ih čuvali za vas, a sada je na vama da ih čuvate do kraja njihovog života.

Ako želiš udomiti macu, kontaktiraj nas ili nam se javi u inbox stranice!

Ispuni obrazac